Opzeggen van De Telefoongids & Gouden Gids op Papier

Via onderstaand formulier kunt u zich afmelden voor de gratis papieren versie van De Telefoongids & Gouden Gids van uw regio, als u geen papieren gids meer wilt ontvangen tijdens de huis-aan-huis verspreiding. Per e-mail krijgt u een ontvangstbevestiging van uw afmelding. Betaalde extra gidsen en abonnementen dient u op te zeggen via 020–408 6400 (optie 2).

Let op: de verspreiding in uw regio kan al zijn gestart. Uw adres is in dat geval dit jaar niet meer uit te sluiten. Vanaf volgend jaar ontvangt u bij de verspreidingsronde geen papieren gids meer.

Tip: alle gegevens in De Telefoongids & Gouden Gids kunt u altijd raadplegen via onze website en mobiele app. Ga naar m.detelefoongids.nl en download onze Zoek & Vind app.

Uw gegevens worden alleen gebruikt voor de verwerking van uw afmelding en niet voor andere doeleinden.

Milieubeleid De Telefoongids & Gouden Gids

De Telefoongids BV besteedt al jaren veel aandacht aan een verantwoord milieubeleid. Naast een steeds sterkere focus op digitale diensten (online en mobiel) worden onze papieren gidsen op een verantwoorde wijze geproduceerd en getransporteerd. Hieronder de feiten:

  • Onze papierleverancier te Finland is voorzien van alle certificeringen (zoals het FSC keurmerk) op gebied van onderhoud en beheer van bossen, papierproductie en terugwinnen van energie.
  • Het papier dat wij gebruiken bestaat voor 50% uit ‘recycled fibers’ en voor 50% uit ‘virgin fibers’ oftewel nieuwe papiervezels. Meer ‘recycled fibers’ gebruiken in ons papier is op dit moment niet mogelijk: er is in Finland met slechts 5.2 miljoen inwoners niet meer recyclebaar papier voorhanden. Papierafval invoeren vanuit andere landen is geen optie omdat dit niet CO2-neutraal is te realiseren.
  • Deze nieuwe papiervezels worden vrijwel geheel geproduceerd uit het restafval van bomen die voor de meubel- en houtindustrie gekapt worden. Voor de productie van onze gidsen worden dus niet speciaal bomen gekapt.
  • Voor iedere gekapte boom wordt er minimaal één boom teruggeplaatst. De bomen die gekapt worden voor de meubel- en houtindustrie, en waarvan wij het restafval gebruiken, worden beheerd en gekapt volgens een uitgekiend systeem, waarbij natuurwaardes worden beschermd.
  • Onze drukker voldoet eveneens aan alle belangrijke ISO-normen en certificeringen (zoals het FSC keurmerk) op productie- en milieugebied.